Heller programma

Bij het Hellerprogramma gaan ze ervan uit dat overgewicht als gevolg van een verslaving aan koolhydraten goed te behandelen is. Oorspronkelijk was dit dieet dan ook bestemd voor mensen met een lage suikerspiegel. Een lage suikerspiegel zorgt voor een hongergevoel en dus voor de gedachten dat je moet eten. De insuline om je eten te verwerken moet beter is balans komen en door het weglaten van slechte koolhydraten zul je afvallen.

Hoe werkt het Heller programma?

Per dag mag je twee vezelrijke, magere maar voor koolhydraatarme maaltijden eten. De derde maaltijd mag je eten wat je wilt, zolang de maaltijd maar niet langer dan één uur duurt. Tijdens onderzoek is gebleken dat je productie van insuline afneemt als je de koolhydraten binnen een kortere tijd binnenkrijgt. Omdat het lichaam alles sneller verwerkt krijgt het dus geen tijd om het vet op te slaan en zul je dus afvallen.

Het is niet echt een dieet maar meer een andere manier van leven. U zult dus ook geen kilo’s per week afvallen, maar bij dit programma zal het gewichtsverlies een stuk geleidelijker verlopen. Het kan dus geschikt zijn voor iedereen die een teveel aan koolhydraten binnen krijgt. Wanneer heb je nou een koolhydratenverslaving? Als je lichaam regelmatig vraagt om koolhydraat rijke voeding als brood, rijst, koekjes, zoutjes, chocolade en fruit.
Hier komt dus weer onze westerse leefwijze om de hoek kijken. We worden opgevoed met een bepaald voedingspatroon. Rijst, aardappelen en vooral fruit zijn in onze beschaving gezonde voedingsmiddelen, waar veel belangrijke stoffen in zitten. Ook met deze methode zult u dus goed moeten oppassen dat u wel alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgt tijdens die ene maaltijd waarbij u mag eten wat u wilt.

Tags: , ,