Kokosnootdieet

Het kokosnootdieet is een dieet wat voor kortere tijd goed is vol te houden en waarbij je vrij gemakkelijk een aantal kilo’s kunt kwijtraken. Het is een koolhydraat arm dieet wat bijna net zo werkt als de meeste andere koolhydraatarme diëten. Het meest essentiële is dat je de slechte koolhydraten weghaalt uit je voedingspatroon. En omdat je koolhydraten weglaat uit je voedingspatroon zul je afvallen.

Het verschil met vele andere diëten is dat je bij dit dieet dagelijks een aantal eetlepels kokosolie moet innemen. Volgens de schrijvers van het boek ‘Coconut diet‘ is deze olie namelijk essentieel bij het verbranden van je overtollige vet. De vetmoleculen in deze olie zouden ervoor zorgen dat je vet snel wordt omgezet in energie en dus sneller verbrand.

De schrijvers van dit boek en het dieet zijn ervan overtuigd dat diëten die werken met het afpassen van hoeveelheden of het weglaten van bepaalde vetten niet werkt. Men moet constant op zijn hoede zijn en telt de hele dag alleen maar calorieën. Na verloop van tijd zal men dus weer in zijn oude patroon terug vallen, omdat dit tellen van calorieën niet eeuwig vol te houden is voor de meeste mensen. Bij dit dieet is het gewoon een soort leefwijze die je jezelf aanleert. Weinig tot geen rijst, brood en pasta’s en dagelijks 4 eetlepels olie (voor elke maaltijd 1 eetlepel) en je zou snel en gezond afvallen.

Tags: ,