Mayodieet

Het mayodieet is een dieet wat maar 2 weken duurt en als erg extreem wordt ervaren. Er zijn verhalen bekend van mensen die ruim 8 kilo zijn afgevallen. De algemene richtlijnen van artsen en diëtisten zijn dat je voor een gezond gewichtsverlies maximaal twee kilo per week afvalt. Dus of dit een gezond dieet is, valt te betwijfelen. Maar voor twee weken zal het niet al te veel schade aan uw lichaam toebrengen.

Hoe werkt het mayodieet?

Alcohol is absoluut verboden. Zout moet worden geminimaliseerd.
Je moet dagelijks anderhalf tot 2 liter water drinken, en u mag onbeperkt salades en steaks eten. Het twee weken durende dieet met alle dagelijkse maaltijden kunt u op diverse sites downloaden. U zult dan zien dat u dagelijks 3 tot 4 eieren moet eten, veel vlees en vis, maar ook groentes en fruit. Door deze twee laatste lijkt het een gezond dieet. U krijgt immers voldoende vitamines binnen. Door het vele vlees en de vele eieren kan echter het cholesterolspiegel enorm stijgen wat vooral voor de risicogroepen tot nare gevolgen als hart- en vaatziektes kan leiden. Door de vele eiwitten die u met dit dieet binnen krijgt kunt u bovendien last krijgen van uw nieren.

Alle vetten en veel koolhydraten zijn uit dit dieet gehaald en daardoor is het een dieet wat u niet te lang moet volgen. Het zal de meesten van ons ook niet lukken omdat het dieet erg eentonig is, je krijgt elke dag dezelfde voeding. Het is daarnaast ook af te raden dit dieet langer dan 2 weken te volgen omdat u dan gewoonweg tekorten aan voedingsstoffen krijgt.

Tags: ,