Palm Beach dieet

Hét vervolg op het South Beach dieet is het Palm Beach dieet. Bij het Palm Beach narcisme dieet gaat het naast de manier van eten ook om het narcisme, je eigen ik. Dit wordt gekenmerkt door 12 principes.

 1. Hou genoeg van jezelf zodat je gezond kunt eten, leven en sporten. Weet dat je overgewicht kunt controleren door een betere levensstijl.
  Visualiseer je zelf als een gezond en fit mens met een gezond gewicht.
 2. Stel duidelijke en reële doelen voor jezelf. Bijvoorbeeld 1 pond per week afvallen.
 3. Zorg dat je doelstelling reëel is en het niet halen van de doelen een soort vaste afspraak is. Mislukken moet erger voelen dan het halen van dat ene doel.
 4. Zorg dat je gezond en afwisselend eet, maar wel 3 keer per dag. Uiteraard is het zoals in de meeste diëten aanbevolen zo min mogelijk suikers en koolhydraten te eten.
 5. Drink veel water en beperk koffie, thee en alcohol.
 6. Vertel iedereen in je omgeving dat je op dieet bent. Dit kan erg veel steun geven tijdens je dieet periode.
 7. Probeer één vaste persoon te vinden die een soort coach voor je is. Hij of zijn zal een paar keer per week contact met je hebben om te vragen hoe het gaat. Ook kan deze persoon je weer op het goede spoor zetten als je dreigt te af te wijken van je dieet.
 8. Probeer dagelijks een half uur te bewegen. Elke dag zal voor sommigen lastig zijn, maar probeer het toch vol te houden.
 9. Houd je gedachten een aantal keer per dag bij je doel. Wat wil je bereiken, hoe gaat het nu en wat is het doel over een aantal maanden.
 10. Zo gauw je streefgewicht is bereikt, stop dan niet meteen met het dieet. Probeer het gezonde eet- en beweegpatroon vol te houden. Alleen op deze manier zul je je gewicht kunnen vasthouden.

Er zijn principes van topsporters bekend. Deze zijn de ideale handvatten voor dit
dieet : passie, hard werken, focus op je doel, zelfvertrouwen, emotionele controle vasthouden, verbeeld je doelstellingen.

Tags: , ,