Sonoma dieet

Het Sonoma dieet is een dieet wat erg makkelijk vol te houden zou zijn voor de gemiddelde levensgenieter. De naam Sanoma is gebaseerd op een wijnstreek in Amerika. Het bleek dat de meeste mensen in die streek een stuk slanker waren dan in andere gebieden. Omdat je bij dit dieet lekkere wijn mag nemen, zul je in ieder geval nog gewoon door kunnen gaan met het genot van alcohol als je daar zin in hebt.

Het Sonoma dieet bestaat uit drie fases.
Fase 1 is een periode van 10 dagen. Het is de bedoeling dat je afleert om grotere hoeveelheden suikers en bewerkte producten te eten.
Fase 2 duurt zo lang je wilt. Deze periode is de periode dat je echt werkt aan je gewichtsverlies. Het is vooral belangrijk in alle fases, dat u langzaam eet en geniet van de maaltijd. Doordat u langer doet over het eten, zult u eerder een voldaan gevoel krijgen.
De derde en laatste fase is net als met alle andere diëten: het op peil houden van uw nieuwe gewicht. Uiteraard is het toegestaan om af en toe een keer te zondigen, maar probeer dit toch zo weinig mogelijk te doen.

Het Sanoma dieet is vooral een geniet-dieet. Geniet van uw maaltijd. Tel geen calorieën, weeg de maaltijden niet af, maar geniet. Er wordt geadviseerd om kleinere borden te gebruiken, zodat u duidelijk niet te veel kunt opscheppen tijdens de maaltijd. U mag in principe alles eten, maar het is verstandig om suikers en vetten tot een minimum te beperken. Indien u het boek koopt dat u bij dit dieet zou kunnen helpen, wordt u zelfs geadviseerd welke wijnen u het beste kunt drinken bij dit dieet.

Tags: , ,